על מה ולמה? | כתבו לנו | הרצאות

יובל חופשי

יין סיני

24.05.10 | תגובה אחת | תגים: , ,

ארוחת ערב עסקית. יושבים סביב שולחן עגול בחדר פרטי במסעדה סינית. שותים Tsingtao, אוכלים את מנות הפתיחה והשיחה קולחת. בלי ששמת לב, ליד כוס הבירה שלך מונח גביע קטן, ולתוכו נמזג נוזל אלכוהולי שקוף. המבט בעיניים מסגיר את העובדה שמעולם לא ראית בקבוק שכזה. זה "Chinese white wine" מסבירים המארחים בחיוך. הגביעים מונפים, Ganbei והופ המשקה זורם במורד הגרון. העיניים נפערות בהפתעה, גל חום עובר בכל הגוף, אדי האלכוהול שורפים את נחיריך ונדמה לך שהסיגריה שמצית המארח עומדת להבעיר את החדר על יושביו. לזה לא ציפית. נשמע מוכר? מי שעובד בסין מגיע לסיטואציה הזו במוקדם או במאוחר.

ובכן הגיע הזמן להכיר את הבייג'ו (Baijiu) – הליקר הסיני הנפוץ המכיל 40%-60% אלכוהול. יש המכנים אותו המשקה האלכוהולי הלאומי של סין. בעוד שהסינים מאוד אוהבים אותו, המערביים נחלקים לשני מחנות – יש האומרים שהוא טעם נרכש ויש האומרים שהוא בסך הכל טרפנטין בבקבוק מהודר.

הבייגו' מכונה לרוב "יין סיני לבן" על אף שמבחינה טכנית הוא לא יין אלא ליקר, והוא לא לבן אלא שקוף לחלוטין. בדרום סין הוא מיוצר מאורז בעוד שבאיזורים צפונייים, שם האורז לא נמצא, הוא מיוצר בדרך כלל בדורום.

לרוב הבייג'ו הוא משקה חברתי אותו שותים במהלך ארוחה. המשקה נמזג לכוסות קטנות ושותים אותו בלגימה אחת. בקבוק שהוזמן במערכה הראשונה יגמר טרם המערכה השלישית, בלי קשר למספר הסועדים. הטקס לעולם לא יסתיים בכוסית אחת… שלא תגידו שלא ידעתם.

המשקה יעלה על השולחן, גם אם יש באויר קונפליקטים עסקיים, כאשר מערכת היחסים היא בריאה וחברית, או שהמארח מרגיש שיש לה פוצנטיאל להיות כזו. על אף שיש המון סוגים, מינים ורמות מחיר סביר להניח שבארוחה עסקית, במסעדה מכובדת, מדובר במשקה יקר. אם המארח מציע להזמין בייגו' ואתם מסוגלים להכיל אלכוהול אז לכו על זה. חובת גילוי נאות – אני מאסכולת הטעם הנרכש…

Baijiu

עוד באותו נושא

תגובה אחת

שלח תגובה

הוסף למטה את תגובתך, או טראקבק מאתרך. הרשם לתגובות לפוסט זה.

:

:



»