על מה ולמה? | כתבו לנו | הרצאות

אלכס רקובשיק

10 עובדות על אלכוהול בסין

04.04.12 | אין תגובות | תגים: , ,

1. הבירה הפופולארית בסין היא Tsingdao על שם העיר בה היא מיוצרת. המבשלת הוקמה על ידי מתיישבים גרמנים בעיר Tsingdao שבמחוז Shandong

2. את הוויסקי הסינים מוהלים בהמון קרח, גם אם מדובר בוויסקי משובח בן 30 שנה. כואב הלב בכל פעם שאני רואה את כמויות הקרח האינסופיות ממסמסות את הוויסקי היוקרתי

3. וודקה אין, אבל יש יין סיני baijiu. מזכיר בטעמו את הוודקה. המגוון גדול ווטווחי המחירים בהתאם. אם ברצונכם לקבל יותר פרטים אתם מוזמנים לקרוא פוסט זה

4.  את היין הסיני לוגמים בכוסיות זעירות מכיוון שהוא מכיל 70% אלכוהול. גם יין בנמצא, אבל במועדוני קריוקי ומקומות בילוי לא נהוג להגיש יין כלל

5. בתום הארוחה נהוג שהסועדים מסיימים את המשקאות שהוגשו עד הטיסה האחרונה, אחרת יש לחשוש מפני מזל רע

6. אם מישהו הרים כוסית ואמר לכם gānbēi (בעברית: לחיים) יש לשתות את תכולת הכוס במלואה. בתום gānbēi נהוג שהמשתתפים הופכים את הכוסות בוטום-אפ

7. אל תעשו את הטעות שעשה מנכ"ל קוקה קולה שבירך את נשיא סין ב- kanpai, שזה כמו gānbēi רק ביפנית. רק להזכיר בין השנים 1937 ל- 1945 בין שתי המדינות היית מלחמה עקובה מדם

8. עדות ראשונה לייצור אלכוהול בסין מצביעה כי בסביבות שנת 4000 לפנה"ס הוכנו משקאות אלכוהולים מהתססת דבש ואורז

9. תזהרו מאלכוהול מזוייף וכל מילה מיותרת

10. יכולות מפתחות של שתיית אלכוהול יסייעו לכם בפתרון בעיות עם הפרטנרים הסינים ולהכיר אנשים חדשים

לסיום תרגיל פאבים בשם "JD move" שלמדתי מקולגה דרום קוריאני. כל מה שצריך זה ויסקי, בירה ומצב רוח. לגבי האחרון אין מה לדאוג. אחרי כמה דרינקים של הקוקטיל המתקבל בתום המהלך המצב רוח מגיע כמה דקות לאחר מכן :-)

עוד באותו נושא

שלח תגובה

הוסף למטה את תגובתך, או טראקבק מאתרך. הרשם לתגובות לפוסט זה.

:

:


«
»